werken met studentdocent

aandacht voor de leerling en passie voor de inhoud

Voor scholen

Sinds 2007 hebben wij een groot netwerk opgebouwd van vakbekwame studenten of recent afgestudeerden met een hart voor onderwijs. Ze worden door scholen ingezet in verschillende onderwijsondersteunende functies.

Wat is een studentdocent?
Een studentdocent op uw school betekent een frisse wind door het klaslokaal. Onze studentdocenten zijn sociaal bekwame vakspecialisten. Ze hebben niet alleen een passie voor de inhoud van hun vak(gebied), maar ook goed ontwikkelde empathische vermogens en didactische vaardigheden. Een zeldzame, maar ijzersterke combinatie. Voor alle studentdocenten geldt dat zij, vanwege de passie voor hun vak en het plezier dat ze beleven door het werken met leerlingen, bewust kiezen voor een bijbaan in het onderwijs.

Met de inzet van studentdocenten komt er, naast de extra capaciteit voor de begeleiding of opvang van leerlingen, ook meer tijd vrij voor het vaste personeel. Bovendien is het werken met studentdocenten vanuit kostenoogpunt een voordelig alternatief voor het inzetten van (bevoegde) docenten.

Waar kun je een studentdocent voor inzetten?
Studentdocenten worden voor veel uiteenlopende klussen op school ingezet. Hieronder zullen we een aantal van de meest voorkomende opties geven, maar als school kunt u met vragen die hiervan afwijken ook altijd bij ons terecht.

Functies

Andere functies
Laat u niet door bovenstaande drie functiegroepen beperken. StudentDocenten worden bijvoorbeeld ook ingezet als tweede beoordelaar van mondelinge examens, workshopgevers of voor het doen van administratieve onderwijs-klussen. U kunt ons altijd even mailen of bellen met uw specifieke vraag.

Opgeleide krachten
Om ervoor te zorgen dat onze studentdocenten goed beslagen ten ijs komen organiseren wij workshops en cursussen. Zo krijgen onze surveillanten een cursus waarbij hen precies wordt uitgelegd wat de regels omtrent het afnemen van een (school)examen zijn en volgen onze klassenbegeleiders een cursus klassenmanagement die hun pedagogische- en klassenmanagementvaardigheden versterken.

Matchen op maat
Door het organiseren van kennismakingsbijeenkomsten, intakes, trainingen en cursussen, kennen we onze studentdocenten persoonlijk. We weten niet alleen wat ze studeren, maar ook wat ze het liefst in het weekend doen. Juist omdat we onze studentdocenten persoonlijk kennen, zijn we in staat om per vacature de meest geschikte kandidaten te vinden. Daarbij spelen, naast vakinhoudelijke- en didactische vaardigheden, ook pedagogische- en sociaal-emotionele vaardigheden een rol.

Werkwijze en Tarieven

Afhankelijk van de opdracht gelden er verschillende tarieven voor de inzet van onze studentdocenten. Klik op de button hiernaast voor meer informatie over tarieven, onze werkwijze en het doen van een aanvraag.


Terugbelverzoek
Bent u op zoek naar een surveillant, leerlingbegeleider, klassenbegeleider of een andere onderwijsondersteuner? Of wilt u gewoon wat meer informatie? Klik dan hier en we bellen u binnen 1 werkdag terug!