werken als studentdocent

Een betekenisvolle bijbaan

Als studentdocent (of zoals wij het altijd noemen: studo) heb je een bijbaan met betekenis*. Een bijbaan die je met trots op je CV mag vermelden. Want jouw werk maakt voor dat groepje leerlingen het verschil tussen slagen en zakken. Met jouw geduld wordt Newton’s zwaartekrachtwet opeens inzichtelijk. En met jouw kennis van het Frans kunnen jouw leerlingen eindelijk écht meezingen met de songs van Stromae.

functies

Als studentdocent kun je voor verschillende onderwijsondersteunende functies ingezet worden. De drie meest voorkomende functies zijn:

Je bent geen wandelend CV
Door het organiseren van kennismakingsbijeenkomsten, trainingen en cursussen, zorgen we ervoor dat we elkaar goed leren kennen en dat we weten wat we elkaar te bieden hebben (zeg maar ‘je’ hoor!). Juist omdat we verder kijken dan jouw CV, kunnen we je helpen bij het vinden van jouw ideale onderwijs-bijbaan.

Wij zorgen goed voor jou
Bovendien wordt er goed voor je gezorgd. Bij ons ontvang je een bovengemiddeld uurloon, bij bijna alle opdrachten een reiskostenvergoeding én bouw je pensioen op. Daarnaast ben je ook altijd welkom om bij ons op kantoor een kopje koffie / thee / aanmaaklimo (of tijdens borreluren een biertje) te komen drinken. We horen graag hoe je het werken als studentdocent ervaart en of je het nog naar je zin hebt op de school waar je werkt.

Wat verwachten we van jou?
Als studo is het belangrijk dat je sociaal vaardig, enthousiast en initiatiefrijk bent. Daarnaast is het van belang dat je jouw vakinhoudelijke kennis op orde hebt, jezelf goed kunt presenteren en dat je de verantwoordelijkheden die je krijgt serieus neemt.

Ik wil studo worden, hoe doe ik dat?
Leuk! De eerste stap is jezelf hier inschrijven (lees hier waarom je je inschrijft bij OnderwijsHelden). Inschrijven is uiteraard kosteloos en geheel vrijblijvend. Je wordt vervolgens door Wendy uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst. Dit is een informele ontmoeting waarop wij onszelf voorstellen aan nieuwe studentdocenten. Jij krijgt de gelegenheid om andere studentdocenten te ontmoeten en om jezelf aan ons voor te stellen. Onze interesse gaat verder dan alleen jouw CV, we horen bijvoorbeeld ook graag wat je in je vrije tijd doet.

Nadat je je hebt ingeschreven en op één van onze kennismakingsbijeenkomsten bent geweest, kun je via onze portal reageren op vacatures. Wij kijken steeds per vacature wie er qua profiel het beste past bij de functie.

Schrijf je in!

Wat vinden studo’s van hun baan?
Wij kunnen je hier natuurlijk alles over vertellen, maar waarschijnlijk hoor je het liever van mensen die voor ons werken. Dus wil je meer weten over hoe het is om als studo op een school aan de slag te zijn? Klik dan op de button hieronder.

studo's over hun werk

* Klik hier voor een overzicht van bijbanen zonder betekenis.